Salam... lama x update rasanya... maggie ketam ni permintaan dr En Hubby... Dia kata try la wat sbb kat kedai semangkuk dlm RM10 ke atas... So apa lg kan tak pernah buat... so google2 la resepi... Cari punye cari so ini lah yang terhasil....
Bahan-Bahan:
- 2 bungkus maggie kari
- Seekor ketam sederhana besar
- 3 ulas bwg merah
- 2 ulas bwg putih
- 1/2 biji carrot
- 5 tangkai cili padi (saya guna cili padi kampung)
- 2 biji telur
Cara-caranya:
- Rebus ketam terlebih dahulu
- Tumiskan bwg merah, bwg putih dan cili padi... masak hingga naik bau
- Masukkan air rebusan ketam, kemudian masukkan maggie dan perencahnya sekali
- Masukkan carrot dan masak hingga mendidih
- Last sekali masukkan telur dan ketam.... Biarkan 5 minit...
wah mama adam...beh ye yg ini...^_* rajin tul memasak...gemuk la en.mustakim kita..hehehe
ReplyDeletehehehe... x gemuknye...ini la lunch kita org...
ReplyDelete